Miniemen A Wijgmaal

Bezoek de nieuwe website voor de recentste nieuwtjes :  www.olympiawijgmaal.be

Foto's Hoogenveen en Family Day : zie bij rubriek Foto's

 

Voetbaltornooi Nederland (Hoogenveen) : 4e plaats op 10 ploegen

Onze U12ers presteerden sterk op de Tamboer Trophy. Zaterdag werden zij 2e in een poule van vier ploegen. Enkel Omniworld (de latere winnaar van het tornooi) was te sterk. Deze ploeg was ook een stuk groter en ouder (jongens van 96 en 97). Toch bleef het verlies beperkt tot 3-1 en waren er slechts 2 ploegen die in het tornooi een tegendoelpunt tegen Omniworld konden maken. Waaronder Olympia dus. De andere 2 wedstrijden werden vlot met 3-1 en 3-0 gewonnen. Zondag opnieuw een poule met telkens een mix van de 3 sterkste ploegen van zaterdag. Opnieuw 2e in de poule en Olympia speelde dus voor de 3e en 4e plaats. Een tegendoelpunt tegen U13 SV Heeten in de laatste minuut kostte ons immers een plaats in de finale. De andere wedstrijd tegen de nationale jeugd van Leiden werd verdiend met 2-0 gewonnen. In de halve finale zelf won Hoogenveen 1 verdiend met 2-1. Vooral de kapitein-spits van Hoogenveen, Yildirum Mesud, was een klasse te sterk. Op de site van Hoogenveen kan je nu lezen dat deze volgend seizoen getransfereerd wordt naar de jeugd van Heerenveen, een Nederlandse 1e klasse-club. Een dikke proficiat aan Rudy en zijn ploeg om het seizoen zo mooi af te sluiten. Ook was er het spijtige afscheid van Vincent (die met voetballen stopt) en van Willem die vanaf volgend seizoen de goals bij Betekom zal verzorgen. Veel succes en bedankt aan beide spelers voor de grote inzet en de bijdrage aan het succes van het seizoen 2009/2010. Jullie blijven steeds welkom !

Trainer Rudy schenkt spelers een vice-kampioen Trofee

Om dit prachtseizoen nooit meer te vergeten, kreeg iedere speler van trainer Rudy een schitterende trofee. Rudy, bedankt vanwege alle spelers en ouders voor dit mooie aandenken !

U13 Tornooi Berchem :  8e plaats op 12 ploegen

Op het zware U13 tornooi te Berchem met provinciale en nationale ploegen speelden onze U12ers gelijk tegen Racing Mechelen, wonnen ze tegen Berchem en verloren (onverdiend) tegen Melsele. Voor de plaatsing opnieuw een overwinning (tegen Waasland), maar een nipt verlies (4-5) tegen OHL U13. Alweer een sterke prestatie. Proficiat !

Mooi resultaat Paastornooi Wijgmaal:  3e plaats op 10 ploegen

Na 2 winwedstrijden tegen de provinciale U12 Racing Jet Waver (1-0) en tegen de U12 Wijgmaal van trainer Jan (2-0) speelden we gelijk tegen de provinciale U12 Bierbeek (2-2) en verloren we tegen de provinciale U13 Betekom (1-3) die de latere winnaar van het tornooi zou worden. Hierdoor waren wij tweede in onze reeks en voor de derde plaats speelden we tegen de 2e van de andere reeks, de U13 Wijgmaal A.  Deze wedstrijd wonnen we met 2-0. Eindplaats : 3e op 10 ploegen. Proficiat voor de inzet en het mooie resultaat !

JEUGDCUP kwartfinales :  Zuun U13 / onze U12ers

Met meer dan opgeheven hoofd verlaten we de Jeugdcup na de kwartfinale tegen Zuun. In Zuun werden wij met 4-0 verslagen. In Wijgmaal speelden we 1-1. In de twee wedstrijden kwam het betere voetbal toch van Olympia en kregen wij welverdiende felicitaties van de tegenstander.

JEUGDCUP balans voorrondes :  onze U12ers behaalden vier overwinningen op vier, scoorden 20maal en hielden telkens de nul. Dit laatste deed geen enkele ploeg ons na én er is maar 1 ploeg die meer scoorde. Guess who ?  Onze volgende tegenstander in de kwartfinale : Zuun. Deze maakten 39 goals (wel op 6 wedstrijden) en lieten slechts 4 tegendoelpunten toe. Proficiat aan onze U12ers, aan de intensieve coaching en aan de steun van de talrijk opgekomen supporters !

Onze grote rivaal in de competitie, Rillaar, werd laatste in zijn poule met 1 verlieswedstrijd en 3 gelijke spelen. Hen verslaan zal duidelijk geen klein bier zijn !

 

JEUGDCUP :  data van de kwartfinales gekend (woe 24/03 en woe 31/03 of don 01/04) ; telkens om 19h.

De kwartfinale van de Jeugdcup wordt gespeeld tegen Zuun op woe 24/03 (op verplaatsing) en normaal thuis op woe 31/03. Aangezien wij op woe 31/03 al tegen Nieuwrode spelen, zal de match tegen Zuun verplaatst worden. Waarschijnlijk naar donderdag 01/04, maar hiervan moeten wij nog bevestiging krijgen. Kruis deze data in het rood aan want Zuun is een U13 ploeg die in de Jeugdcup alles overtuigend gewonnen hebben ! In hun competitiereeks (U13B) hebben zij op 18 matchen 1maal verloren, 1 maal gelijkgespeeld en staan met 1 match minder dan de leider op de 2e plaats (3 punten achter). Dit wordt keimoeilijk ! 

11/03/10 : nieuwe actiefoto's van OHL-Wijgmaal met dank aan Bert. Deze moet je zeker zien !

 

Welke speler wil graag wat extra huiswerk ? Niet van de school, maar wel van de "voetbalschool". Klik op de link hieronder en doe je best !

JEUGDCUP :  afgelaste wedstrijd tegen Houtem verplaatst naar donderdag 18/03 (19h). Op verplaatsing.

 

Wijgmaal / Stade Haacht   -  woensdag 10/02 om 19h

Wegens het krokusverlof werd de match tegen Stade Haacht vervroegd en verplaatst naar woensdag 10/02

Jeugdcup

Onze U12ers zijn geselecteerd voor deelname aan de Jeugdcup. Dit betekent een aantal midweekmatchen tegen sterke tegenstanders. Hieronder het programma van de eerste ronde (matchen telkens om 19h) :

- woe 27/01:  Wijgmaal - Houtem :          7-0
- don 18/02 : Houtem - Wijgmaal           afgelast
- woe 24/02 : Wijgmaal - Vossem A         2-0
- don 04/03 : Vossem A - Wijgmaal         0-4
- don 18/03 : Houtem-Wijgmaal              0-7

Woensdag 16 december :  kerstfeestje en andere trainingsuren
(17h - 18h)

Op woensdag 16 december organiseert Olympia het traditionele kerstfeestje voor onze jeugdspelers. Na de training krijgen de spelers een hapje, een drankje en een geschenkje. Daarom zijn er ook andere trainingsuren. Van 17h tot 18h.

Nieuwe website van de jeugdwerking van Olympia :  http://everyoneweb.com/koscwijgmaaljeugd

Sinds dit seizoen heeft Olympia Wijgmaal een jeugdwerking die initiatieven neemt om de Wijgmaalse jeugdploegen nog beter aan bod te doen komen. Deze werking bestaat uit Kris Kok, Guy Spleesters, Marc Janssens en Gunther Lemmens. De opbrengsten van de hot-dog verkoop zijn op bepaalde week-ends voor de jeugd. Dat is al een 1e mooi initiatief. Maar de verkoop dient dan  tijdens die week-ends ook te gebeuren door de jeugdverantwoordelijken en de ouders van jeugdspelers. Wie zich als vrijwilliger wil melden, er zijn nog altijd plaatsen vrij. Zie de lijst in de kantine of contacteer de jeugdwerking. Een 2e sterk initiatief is de nieuwe website. Neem alvast een kijkje. Reacties zijn altijd welkom ! 

Training van woensdag 2/12 om 18h30 ipv 19h !!!

 

Lien Goossens geselecteerd voor de Brabantse damesselectie U12/U13

Goed nieuws voor Olympia Wijgmaal. Onze ploegmaat, Lien, werd gescout door de KBVB en geselecteerd voor een oefenmatch op woensdag 18/11 voor de Brabantse damesselectie. Een dikke proficiat aan Lien en veel succes woensdag !!!

11/11/09 :  Nieuwe ploegfoto + nieuwe actiefoto's (Wijgmaal - OHL). Dubbelklikken op de foto's voor een groter formaat.

 

Twee kalenderwijzigingen :  Baal - Wijgmaal van zaterdag 14/11 naar zondag 15/11 (10h)  +  Wijgmaal - Nieuwrode van zaterdag 27/3 naar woensdag 31/3 (19h)

Omwille van catecheseverplichtingen van Baal en van onze ploeg (catecheseweek-end 27 maart voor 9 spelers) zijn er voor twee matchen nieuwe speeldata. Vergeet uw agenda niet aan te passen aub !

Nieuwe foto's bij rubrieken Ploeg en Foto's

Twee forfaitmatchen minder :  Begijnendijk vervangt Tremelo  -  agenda aanpassen aub

Er is een nieuwe ploeg in onze reeks toegevoegd : Begijnendijk. Deze vervangt forfaitploeg Tremelo, waardoor op zaterdag 24/10 (12h ; thuismatch) en op zaterdag 20/02 (11h15 ; uitmatch) toch competitiematchen gespeeld worden.

Christina is onze eerste GSM-fotograaf. Zie bij foto's.

Zat 12/09  VV Houtem - Wijgmaal  0 - 4

De forfaitmatch tegen Lovenjoel werd vervangen door een oefenmatch tegen VV Houtem, die in de competitie in de reeks van de Wijgmaalse Miniemen B staan. Vorig weekend won Houtem met 1 - 3 tegen Sp. Heide Linter, maar onze U12ers waren te sterk en wonnen met 0 - 4. Driemaal Willem en 1 maal Robin. Al 5 matchen op rij zorgde onze verdediging voor een 0 - score voor de tegenpartij. Proficiat !

Overwinning tornooi Tervuren

Picture
De miniemen van Olympia Wijgmaal winnen het tornooi in Tervuren. Tempo Overijse, Kampenhout en Tervuren worden verslagen. Als beloning ontvingen de Wijgmaalse U12ers deze mooie beker. 

Tornooi OHL :  een verdiende 4e plaats

Onze miniemen overtroffen zichzelf in het tornooi van OHL. Ze winnen de groepsfase tegen Union en Herent. In de volgende rondes doet de hitte en de sterke tegenstand zijn werk. Tegen Heist en Tubize wordt eervol verloren en zo wordt Olympia verdiend 4e van de 12 ploegen.